تولید و مدیریت

بیماری

گزارهاش های فراوان از بروز بیماری ها و تلفات ناشی از آن ها و در نتیجه خسارت اقتصادی سرمایه گذاران این صنعت نشان می دهد که بیماری‌ها به عنوان چالش یزرگ پیش روی این توسعه خواهد بود. بیماری های ماهیان در قفس ناشی از مسایل ژنتیکی، تغذیه ای، محیطی، (فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب، آلودگی‌های صنعتی و شهری)، آسیب‌های مکانیکی و عوامل بیماریزای عفونی( انگل، باکتری، قارچ و ویروس) می تواند باشد. باکترهای ویبریو هارویی، تناسی باکولوم ماریتیموم و استرپتوکوکوزیس برای بسیاری از ماهیان دریایی بویژه باس دریایی آسیایی با پتانسیل بیماریزایی بالا گزارش شده است. در بین عوامل خطر سازی ویروسی، ایریدوویروس ها و بتا نودا ویروس دو گروه ویروسی خطر ساز برای ماهیان دریایی هستند.

پرورش ماهی

 در سالهای اخیر پرورش ماهی در قفس به عنوان یک نوآوری در دنیا معرفی شده است. اگرچه خواستگاه استفاده از این فناوری به دو قرن پیش در آسیا برای نگهداری و حمل ماهیان باز می گردد اما معرفی این روش بعنوان صنعت نوین در آبزی پروری به دهه اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد میلادی و با پیشگام شدن کشور نروژ صورت گرفته است. امروزه با توجه به افزایش جمعیت, تغییرات اقلیمی در جهان و توجه بیشتر به بهره وری در مصرف آب, توجه در حوزه آبزی پروری به سوی توسعه و استفاده از سیستمهای متراکم بوده است. با توجه به وجود منابع آبی متعدد از قبیل دریاچه ها, مخازن, رودخانه ها و نوار ساحلی, استفاده از فناوریهای موجود در صنعت آبزی پروری در قفس می تواند بخشی از دغدغه های موجود در تولید و توسعه را مرتفع نماید

اشتراک مطلب: